Ondernemen vanuit dromen

Terug naar overzicht do 25 feb. 2016

Topkok Yuri Verbeek en de internationaal befaamde bloemdesigner Pim van den Akker zijn de bedenkers van de Food Floral Fashion Show.

Een sensatie van beeld, licht, geluid en smaak. De mannen gooien internationaal hoge ogen met hun modeshow van spectaculair vormgegeven haute-couturejurken – gemaakt van plantaardige materialen – die worden begeleid met bijpassende tongstrelende hapjes en muzikale arrangementen.

Yuri Verbeek is een eigenzinnige foodcreatieveling en chef-kok/eigenaar van kookstudio de Kokkerie in Delft. “Ik onderneem vanuit dromen. Ik hou van dromen, maar ik zet ze om tot creaties die tastbaar en vooral eetbaar zijn.” Creativiteit kent voor Verbeek geen grenzen. Inspiratie komt uit alledaagse dingen. Een situatie, gebruiksvoorwerp, ingrediënt of ontmoeting kunnen een associatie geven en de inspiratiebron zijn voor een nieuw gerecht.

“Pim is een goede vriend van me en deed de Floral Fashion Show eerder alleen. Hij stelde voor om het samen te doen en zo brachten we het concept naar de next level.” Een selectie van deze creaties werd geshowd tijdens de feestelijke opening van HANOS Den Haag-Delft eind 2015. In het voorjaar van 2016 presenteerden de mannen in Genua tijdens een besloten bijeenkomst met 1200 genodigden een geheel nieuwe collectie jurken en gerechten.

Gepubliceerd in: Hanos jubileumboek 2016
Download het artikel als PDF