De hippe nederlandse keuken

Terug naar overzicht ma 25 jan. 2010

Hollands is hot. Terecht, Nederland heeft veel mooie producten. Chef-kok Yuri Verbeek, winnaar van de Grand Prix Culinaire 2009, laat delicious lezers (opnieuw) kennismaken met producten van eigen bodem en maakt er moderne gerechten mee.

paplepel

Als kind van horeca-ouders kreeg Yuri het vak met de paplepel ingegoten en al jong wist hij zeker dat hij later achter de kachel wilde staan. En dat gebeurde. Hij deed ervaring op als chef-kok bij onder meer restaurant Saur en Des Indes in Den Haag en tijdens binnen- en buitenlandse stages. Hierna zoekt én vindt hij een mogelijkheid waarbij hij zijn passie voor koken en het contact met mensen kan combineren: de Kokkerie, een kookstudio met (besloten) restaurant aan een pittoreske gracht in Delft. Yuri leeft zich uit in de keuken, leert de gasten de kneepjes van zijn vak en begeleidt en assisteert waar nodig.

hilarisch

Yuri maakt er een gewoonte van om bijzondere, emotionele en hilarische gebeurtenissen voor zichzelf op te schrijven. Deze dagboekverhalen heeft hij, mét recepten erbij, gebundeld als Kook- en dagboek van een chef-kok. Het succes van dit boek zorgt voor een verrassende wending: hij geeft nu kookdemonstraties in het land en is gastdocent aan de Cas Spijkers Academie in Boxmeer.

Gepubliceerd in: Delicious 2010
Download het artikel als PDF